KAKO PRAVILNO ZAŠTITITI KOŽU OD UVA I UVB ZRAČENJA?

KAKO PRAVILNO ZAŠTITITI KOŽU OD UVA I UVB ZRAČENJA?

Sunce pruža mnoge koristi, uključujući sintezu vitamina D i poboljšanje raspoloženja. Međutim, dugotrajna izloženost sunčevim zrakama može imati štetne posljedice na našu kožu. Štetno UV zračenje može uzrokovati opekline, prerano starenje kože i povećati rizik od razvoja raka kože. Zbog toga je vrlo važno zaštititi kožu, a jedan od najučinkovitijih načina zaštite je korištenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom.

Što znači SPF kratica?

SPF predstavlja mjernu jedinicu koja označava koliko je proizvod za sunčanje učinkovit u filtriranju UVB zraka. Uvriježeno je mišljenje kako SPF15 „odbija“ 93% zraka, SPF30 97%, a SPF50 98%. To znači da SPF može produžiti vrijeme koje provedemo na suncu prije nego što se koža počne crveniti, što ukazuje na opekline od sunca. Ukratko, SPF30 znači da ste 30 puta duže zaštićeni od sunca nego biste bili bez korištenja UV-zaštitnog proizvoda, a SPF50 50 puta duže.

Solar II

 

Kako se Solar I SPF30 i Solar II SPF50 razlikuju od drugih proizvoda na tržištu?

Solar I SPF30 i njegov nasljednik Solar II SPF50 sadrže filtere nove generacije koji osim od UV zračenja, štite kožu i od infracrvene te vidljive svjetlosti. Ističu se posebno laganom i prozračnom teksturom koja se brzo upija i ne ostavlja tragove na koži, a međusobno razlikuju prema finišu kojeg ostavljaju na koži nakon nanošenja. 

Riječ je o laganim teksturama kod oba faktora koji ne ostavljaju bijeli trag, međutim, Solar II ima baršunasti osjećaj na koži koji će odlično odgovarati masnokošcima. 

Dodatna posebnost Solar II SPF50 proizvoda se nalazi u UVA-PF oznaci. Što to zapravo znači? UVA zaštita mora iznositi najmanje 1/3 UVB zaštite kako bi imala adekvatnu zaštitu od UVA zračenja, a Solar II SPF50 se može pohvaliti sa UVA-PF čak 49.1. što označava jedan od najviših UVA-PF na tržištu.

SOLAR II SPF50

Kako se proizvodi za zaštitu od sunca pravilno koriste?

Kako biste maksimalno zaštitili kožu, potrebno je nanijeti proizvod u dovoljnoj količini. Tri pune pumpice su dovoljne za cijelo lice i vrat, ali proizvod je potrebno reaplicirati svakih par sati, odnosno nakon plivanja, znojenja i brisanja ručnikom, kako biste održali zaštitu na koži.

Korištenje SPF proizvoda može biti ključno za očuvanje zdravlja kože i smanjenje rizika od opekotina, preranog starenja i raka kože. Redovito korištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom može pomoći u održavanju kože zdravom, elastičnom i blistavom. Bez obzira na godišnje doba, važno je uložiti vrijeme i trud u zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka kako bismo mogli uživati u svim blagodatima sunca bez negativnih posljedica na kožu.

Natrag na blog