ŠTO JE RETINAL I KOJI SU NJEGOVI BENEFITI

ŠTO JE RETINAL I KOJI SU NJEGOVI BENEFITI

Retinal, ili retinaldehid, je prekursor vitamina A, odnosno retinoične kiseline, koji je dokazano učinkovit u tretiranju akni i prevenciji preuranjenog starenja kože. Kao najjači retinoid dostupan bez recepta, ima čak 11 puta brže djelovanje od retinola.

Upoznajte Retiron! 

Skintegra Retiron 0.05 sadrži 0.05% enkapsuliranog retinala i sprječava pojavu komedona i prištića te ubrzava njihovo zacjeljivanje, istovremeno djelujući preventivno na preuranjene znakove starenja kože.


Što znači enkapsulirani retinal? 


Ovaj oblik retinala dolazi u enkapsuliranom obliku, što znači da je u ovojnici koja se aktivira tek kada dođe u kontakt s kožom, omogućavajući sporije otpuštanje aktivnog sastojka. Time se smanjuju nuspojave i istovremeno se produljuje njegova učinkovitost.

Koje benefite možete očekivati uvođenjem retinala u rutinu?

Redovitom upotrebom Retirona 0.05 možete očekivati smanjenje diskoloracija, uključujući hiperpigmentaciju i tragove od prištića, manje akni i komedona, zategnutu, čvrstu kožu, smanjenje dubine bora, sužene pore i glađu teksturu.

Dodatno je obogaćen kombinacijom sastojaka koji obnavljaju barijernu funkciju kože i pružaju potporu djelovanju retinala, smanjujući njegov iritativni potencijal.


Na što treba pripaziti kod uvođenja Retirona u rutinu? 

  1. Počnite lagano: Ako nikad niste koristili retinal, Retiron će biti odlična opcija. 

  2. Pravilna primjena: Koristi se isključivo u večernjoj rutini. Operite lice blagim čistačem i nanesite Retiron na suhu kožu. Nakon nanesite hidratantu kremu koja ne sadrži jače aktivne sastojke.

  3. Upotreba zaštitnog faktora: Budući da retinal može povećati osjetljivost kože na sunce, važno je koristiti zaštitni faktor tijekom dana.

  4. Budite strpljivi: Rezultati ne dolaze preko noći. Retiron će pokazati svoje benefite nakon par mjeseci redovite primjene. 

  5. "Retinizacija": Moguće je iskusiti privremeni period prilagodbe sastojku koji obično traje 3-4 tjedna. Prvotno djelovanje može rezultirati privremenim ljuskanjem, iritacijom i povremenim pojavama akni, stoga se preporučuje početi s korištenjem proizvoda 1-2x tjedno. 






Natrag na blog