Na tržištu postoje brojni komercijalni proizvodi za kozmetičko uljepšavanje, no tek rijetki preparati ciljano djeluju na razne dermatološke probleme klinički dokazanim formulacijama. S druge strane, ti su farmakološki napredni proizvodi kozmetički i formulacijski neugledni, izuzetno skupi ili nepristupačni.

Skintegra predstavlja spoj najnaprednije funkcionalne kozmeceutike i elegantnog performansa luksuzne kozmetike.

Mi razumijemo što treba koži, ali i vlasniku kože, ne gubeći iz vida da je vidljivi učinak kao i ugoda korištenja proizvoda ono što će nas u konačnici najviše motivirati da napredne kozmetičke preparate koristimo svakodnevno i dugoročno. Jedino takav pristup može iznijedriti istinski zdravu i prekrasnu kožu.

Skintegra je interdisciplinarna platforma koja integrira suvremena znanja o koži i kozmetici, i s obzirom na njih kreira jedinstvene proizvode.

Uz svaki proizvod pronaći ćete opis i detaljnu analizu funkcionalnosti svakog aktivnog sastojka. Naše su formule nekomedogene te pogodne za osjetljivu i reaktivnu kožu. Vjerujemo da je skromnost vrlina i da je opise u superlativu najbolje prepustiti našim korisnicima. Umjesto toga, dopustite da činjenice o našem brendu govore umjesto nas.

1- Naši su proizvodi više od običnog kozmetičkog proizvoda i pripadaju klasi kozmeceutika.

 

2- U Skintegrinim formulacijama koristimo klinički dokazane aktivne sastojke u adekvatnim koncentracijama koje zadovoljavaju kriterije najmodernijih saznanja o tretmanu preuranjenog starenja kože, akni, komedona, dispigmentacija i proširenih pora.

 

3 – Skintegra njeguje potpuno transparentan i edukativan pristup informacijama o sirovinama i gotovim proizvodima. U našim proizvodima pronaći ćete učinkovite koncentracije vitamina C i E, hijaluronske kiseline, mliječne, salicilne i glikolne kiseline, niacinamida, umirujućih komponenti poput d-pantenola, bisabolola i alantoina, te brojnih biljnih ekstrakata kao što su zeleni čaj, sladić, ginseng i ginkgo.

 

4 – Skintegrine su formulacije hrvatski proizvod. Laboratorijska formulacija, dizajn i proizvodni proces obavlja se u Hrvatskoj, dok je reciklabilna ambalaža njemačkog i talijanskog porijekla.

 

5 – Nijedan naš proizvod niti u jednom stadiju proizvodnje nije testiran na životinjama već je isproban isključivo na ljudima, odnosno dobrovoljcima. Skintegra se obvezuje da u njezino ime treće strane nikada neće vršiti ispitivanja na životinjama, te da se sve sirovine dobavljaju iz Europske Unije i Švicarske gdje je, sukladno zakonu iz 2013., izrijekom zabranjeno provoditi testiranje na životinjama.

Kako navigirati našom stranicom?

Skintegrina je stranica namijenjena svima i potpuno je besplatna. Dostupnost informacija o koži i proizvodima koje iz dana u dan koristimo izuzetno je bitna i ovom stranicom želimo potaknuti naše posjetitelje da kritički razmišljaju o tome što svaki dan unose u sebe i na sebe.

 

Nakon čitanja ovog uvodnog dijela, savjetujemo vam da pročitate članak KAKO PREPOZNATI SVOJ TIP KOŽE koji će vam pomoći da bolje razumijete vlastiti tip, stanje i individualne potrebe kože. Razvili smo posebnu proširenu tipologiju koja u obzir uzima količinu lučenja sebuma (od suhe do masne kože); razinu osjetljivosti kože, razinu teksturalnih nepravilnosti i razinu dispigmentacijskih promjena kako bismo osigurali da sami osvijestite vlastitu dermatološku problematiku i ubuduće tražite proizvode (naše ili bilo koje druge na tržištu) sa sastojcima koji targetiraju te specifične probleme.

Zatim predlažemo da se upoznate s generalnom terminologijom koje koristimo u opisivanju sastojaka i funkcionalnosti proizvoda, pogotovo ako smatrate da je vaše znanje o kozmetici početničko. Sve potrebne informacije pronaći ćete u RJEČNIKU KOZMETIČKE TERMINOLOGIJE i UČESTALO POSTAVLJENIM PITANJIMA.

 

Nakon iščitavanja tog teksta, predlažemo vam da skočite na sekciju KAKO POSTAVITI SVOJU RUTINU. Ova sekcija nudi tekstove koji će vam približiti generalna pravila kontroliranog i kvalitetnog određivanja vlastite rutine njege. S vremenom ćete razumjeti da je dobra rutina čak i važnija od dobrog pojedinačnog proizvoda jer nenamjerna interakcija aktivnih sastojaka ili nepoznavanje redoslijeda nanošenja proizvoda može značajno umanjiti učinkovitost čak i najboljeg proizvoda.

 

Ukoliko ste prošli sve ove tekstove, i želite znati više, za vas imamo četiri teme koje će vam pomoći da bolje razumijete svoje specifične probleme. Prva od njih je ona koja objašnjava sve o ETIOLOGIJI AKNI: kako akne nastaju, možemo li ih (i kako spriječiti), te kako se boriti s neugodnim posljedicama akni. Ukoliko imate specifičan problem sa HORMONALNIM AKNAMA ili AKNAMA NA KOJE UTJEČE PREHRANA (tekst u izradi), na našoj ćete stranici pronaći savjete vezane i uz tu problematiku.

 

Drugi značajan problem svakako je PREURANJENO STARENJE KOŽE I ANTI AGE NJEGA. Zašto koža stari, zašto se javljaju bore i možemo li ih ikada spriječiti (i izliječiti) samo su neka od pitanja na koje dajemo odgovore.

 

Pročitavši sve naše tekstove, nadamo se da vam je jasno zašto su Skintegrini proizvodi formulirani upravo na bazi aktivnih sastojaka u adekvatnim koncentracijama, zašto smo iz proizvoda izostavili iritirajuće komponente i zašto naglašavamo važnost korištenja proizvoda koje još uvijek niti nemamo u asortimanu (premda ih razvijamo). Njega kože apsolutno mora biti dovoljno kompleksna, targetirana i neiritirajuća da bi učinak na kožu bio sinergijski. Nažalost, jedan se dermatološki problem rijetko kad javlja u potpunoj izolaciji: akne dolaze s crvenilom, proširenim porama i komedonima; suhoća dolazi s nadražajem i preuranjenim borama; sunčevim djelovanjem oštećena koža pokazuje čitav estetskih promjena u obliku mrlja, narušene teksture i kapilarnih defekata. Za kraj, kako bismo vas upoznali s našim pristupom SAMIM PROIZVODIMA, sve o aktivnim sastojcima koje koristimo u formulacijama možete pročitati OVDJE.