Skintegra Lunar

21,10 €
703,33 € / L

Skintegra Lunar je njegujuća krema koja vlaži i regenerira normalnu do suhu i osjetljivu kožu s prvim znakovima starenja.

Lunar je idealan za kožu kojoj nedostaje vlage i lipida, kožu koja je umorna i sklona formiranju dehidracijskih linija, te kožu koja je osjetljiva uslijed intenzivnih tretmana na bazi retinoične i glikolne kiseline.

Lunar obnavlja, štiti, njeguje i podupire kožu.

Osnovne aktivne tvari u Lunaru su palmitoil peptidi (odnosno, matrikini) čija je efikasnost klinički dokazana. Tripeptidi, odnosno tetrapeptidi (Pal-GHK i Pal-GQPR) uz smanjivanje upalnog odgovora kože također pospješuju sintezu kolagena 1, elastina, fibronektina i u koži prirodno prisutne hijaluronske kiseline što rezultira vidljivo poboljšanim tonusom i podizanjem kontura kože.

Ovi peptidi u Skintegra Lunaru ojačani su djelovanjem ubikvinona koji uz vitamin E djeluje reparativno, antioksidativno i zaštitno prema koži pod stresom.

Ekstrakti zobi i nevena korisni su na oštećenoj i upaljenoj koži, a dodatak čak 5% pantenola i 6% karite maslaca ovu kremu čini izuzetno obnavljajućom i komplementarnom večernjoj njezi u kojoj koristimo snažne aktivne sastojke.

Emolijentne komponente uparene su s kompleksom koži srodnih ovlaživača za dubinsku hidrataciju.

Skintegra Lunar je učinkovita, nježna krema bogate brzoupijajuće teksture i svilenkastog finiša. Nježne je boje vanilije i blagog, vrlo ugodnog mirisa. Na koži ostavlja dubinski hidratiziran osjećaj, ali ne i mastan, okluzivan film.

Formulirana je bez dodatka sintetskih mirisa, bojila i drugih iritansa, te se nalazi u kvalitetnoj, kompaktnoj airless ambalaži koja proizvod čuva od kontaminacije.


condition-icon

Stanje

Tvoja je koža normalna do suha sa znakovima starenja
Preferiraš hranjive teksture koje klize po koži
Preferiraš kreme s aktivnim sastojcima i višestrukim djelovanjem

solution-icon

Rješenje

Kombinacija peptida koji hidratiziraju i vraćaju jedrost
Zob i neven podupiru prirodne funkcije kože
Hidratacija kože na svim razinama

outcome-icon

Rezultat

Koža je uravnoteženija i jedra
Smanjene su suhe ljuskice i fine linije
Poboljšana razina hidratacije kože

  • Kako koristiti

    Nanesite dva puta dnevno na čistu kožu. Lunar je namijenjen za osjetljivu kožu te se može kombinirati s potentnim serumima i eksfolijantima.

  • Ključni sastojci i prednosti

    ANTIAGE
    PALMITOYL TRIPEPTIDE-1
    PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7
    TOCOPHERYL ACETATE
    UBIQUINONE
    TOCOPHEROL
    BARIJERNA FUNKCIJA
    BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER
    CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
    HIDRATACIJA
    BETAINE
    XYLITYLGLUCOSIDE
    ANHYDROXYLITOL
    XYLITOL
    PROTUUPALNO
    PANTHENOL
    BETAINE
    CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT
    AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT

  • Sastojci

    AQUA, CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, PANTHENOL, CAPRYLIC/CAPRIC/SUCCINIC TRIGLYCERIDE, CETYL PALMITATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, BETAINE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, TOCOPHERYL ACETATE, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, UBIQUINONE, XYLITOL, XYLITYLGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, TOCOPHEROL, CARBOMER, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM PHYTATE, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE 20, POLYSORBATE 80

  • Česta pitanja

    Što znači damAGE repair? Je li to isto što i anti-age?

    Prevencija oštećenja kože i usporavanje degradacije njezinih metaboličkih funkcija jedini su dugoročni mehanizmi očuvanja zdravlja i mladolikosti kože. Naspram negativno konotiranog i zastarjelog marketinškog izraza “anti-age”, termin ‘damAGE repair’ nalazit će se na Skintegra proizvodima namijenjenima prevenciji i reparaciji preuranjenog starenja kože. Ovaj je izraz implementiran s ciljem da vas educiramo o tome što preuranjeno starenje kože uistinu jest - oštećenje izazvano egzogenih stresorima (UV zračenje, zagađenje iz okoliša, dugoročno izlaganje kozmetičkim iritansima, pušenje i druge nezdrave lifestyle navike).

    Imam duboke bore. Mogu li očekivati da ću s Lunarom djelovati kao da mi je ponovno 20?

    Nažalost ne. Takva krema još ne postoji na tržištu kozmetike, i vrlo je neizgledno da će postojati u skorije vrijeme. Bore koje vidimo na površini kože rezultat su strukturalnih promjena u puno dubljim slojevima kože - doslovno, vremenom nestaje “građevni materijal” koji podupire strukturu i rafinira površinsku teksturu kože.

    S Lunarom, pogotovo u kombinaciji sa Superbom C ujutro, odnosno Lumionom navečer, kroz dva mjeseca redovite uporabe možete očekivati vidljivo jedriju teksturu, pliće bore, sanaciju dehidracijskih linija, prirodno mekšu i nahranjeniju kožu, vidljivo poboljšanje tonusa, teksture i pigmentacije.

    Koristim retinoide / kiseline / mezoterapijske i dermoabrazijske tretmane, mogu li koristiti i Lunar?

    Apsolutno sve od navedenog možete kombinirati s Lunarom jer je pogodan za prirodno osjetljivu, ali i eksternim utjecajima senzitiziranu kožu.

    Imam manje od 30 godina, a htjela bih probati ovu kremu. Hoće li mi Lunar štetiti?

    Ova koncepcija nastala je upravo zbog agresivnog i negativnog anti-age marketinga koji obećava da “anti-age” kreme pomlađuju. Nijedna krema vas kronološki ne pomlađuje, niti vraća vrijeme - već privremeno i lokalno stimulira prirodne procese koji već postoje u koži, a koji vremenom bivaju oslabljeni ili usporeni. Jednom kad dođe do disfunkcije ovih prirodnih procesa, zbivaju se morfološke promjene koje percipiramo kao starenje kože. No, opet ćemo ponoviti - prevencija je najbolja strategija. Dakle, hoće li vam se što loše dogoditi ako preventivno koristite Lunar od 23. godine života? Ne. Je li vam nužan Lunar ako imate 15 godina? Naravno da ne jer vaša koža još savršeno dobro funkcionira bez ikakve pomoći aktivnica poput peptida.

    Imam masnu kožu. Je li Lunar za mene?

    Lunar je zamišljena kao krema za normalnu do suhu kožu jer ima hranjiviju, iako laganu i brzoupijajuću teksturu. Masna koža također može probati koristiti Lunar, ali u noćnoj njezi jer smatramo da za dan tekstura ove kreme neće odgovarati većini “vlasnika” masne kože.

    Je li koncentracija od 3% palmitoyl peptida (Matrixyl 3000) efikasna? Viđam proizvode s 50% Matrixyla i slično.

    Kozmetičko tržište je vrlo kompetitivno te stoga ne čudi da klinički dokazani i popularni sastojci često prolaze kroz neetičke marketinške procese koji preuveličavaju djelotvornost proizvoda. Radi se o sljedećem: kad negdje piše “50% Matrixyl solution serum”, to ne znači da u proizvod ima 50% Matrixyla kao sirovine, nego otopine u kojoj se u nepoznatom postotku nalazi Matrixyl. Najčešće je taj postotak zanemariv. Na isti način, proizvođači znaju navoditi da se Matrixyl nalazi u koncentraciji od 10% - 20% “posebnog sustava otapala”, ili pak računaju kombinirane udjele sastojaka po težini (ne postotku) i slično. Na taj način konzumenti smatraju da koriste visoke postotke peptida i od njih ne vide rezultate, a zapravo se radi o tome da najvjerojatnije koriste simboličnu koncentraciju za koju ne postoji klinički ispitana efikasnost. SEDERMA Inc., kreator i proizvođač ovog kompleksa peptida, u svim svojim uputama navodi kliničke rezultate postignute korištenjem 3% palmitoyl peptida - i to je koncentracija koju smo mi koristili u Lunaru. “After 56 days, a very significant decrease in deep and intermediate wrinkles was obtained for the half face treated with emulsion containing 3% Matrixyl 3000. The area occupied by deep wrinkles was reduced by 44.9% on average.” (iz Sederma Inc. brošure)

  • Više informacija

    KATEGORIJA4 (RESTORE)
    NAMJENAHranjiva krema za kožu s vidljivim znakovima starenja
    TIP KOŽENormalna do suha, osjetljiva i umorna koža
    SPECIFIKACIJAShea maslac (6%), pantenol (5%), peptidi 3% (kompleks Matrixyl 3000), ekstrakti zobi i nevena, ubikvinon, vitamin E, glicerin i saharidni kompleks humektansa
    PH6
    MIRIS I TEKSTURABrzoupijajuća i nježna, no hranjiva tekstura vrlo ugodnog cvjetnog mirisa (neven)
    AMBALAŽAAirless bočica s pumpicom za precizno doziranje, 30 ml